Запорізька область має повернути собі статус найбільш промислово розвиненого регіону країни, продукція якого була б конкурентоспроможною у всьому світі. 
Про це заявив лідер комуністів Петро Симоненко на зустрічі з працівниками ПАТ «Запоріжтрансформатор». Торкаючись сьогоднішньої ситуації на проммайданчиках Запоріжжя, народний депутат зазначив, що «нині практично знищено «оборонку», яка завжди тут була розвиненою, розграбовано підприємство «Іскра» (йдеться про НВК «Іскра» — провідного виробника радіолокаційної техніки в Україні і колишньому СРСР. — Авт.), заводи з виготовлення радіоприладів. Мало того, вже сьогодні олігархи взялися за кольорову та чорну металургію, хоча в Апеляційному суді триває процес з повернення до державної власності цих підприємств». За інформацією Петра Симоненка, в Запорізькій області на сьогодні залишилося всього 160 промислових підприємств, хоча станом на 1990 рік налічувалося близько 670 заводів і фабрик.
А щодо Запорізького автомобілебудівного заводу, то вже під час прес-конференції Петро Симоненко заявив, що згадане підприємство займається так званим «викруточним» виробництвом, збираючи автомобілі зарубіжних компаній. Водночас, на думку лідера КПУ, ЗАЗ має всі можливості, щоб виробляти свої власні конкурентоспроможні автомобілі й поліпшувати їх якість. Крім того, це підприємство має працювати на вітчизняний ринок.
Запоріжжя.