Відтепер херсонці більше платитимуть за основний продукт споживчого кошика. Херсонський хлібокомбінат підвищив ціни на випічку (за винятком лише так званих соціальних сортів) у середньому на три відсотки, тобто конкретний буханець чи батон для покупця подорожчав на 10—20 копійок. Рішення переглянути вартість продукції керівник підприємства Надія Дурова називає вимушеним: адже востаннє ціни на неї підвищувалися більше року тому, і з того часу на 15 відсотків зросла мінімальна зарплата, а за електроенергію та газ виробник змушений платити більше, відповідно, на 13 і 36 відсотків.
До того ж тільки в липні вартість тонни пшеничного борошна  вищого сорту зросла майже на сто гривень, що й спонукало комбінат до рішення переглянути відпускні ціни.
Хоча керівники Херсонщини на всіх нарадах та зустрічах з журналістами запевняють, що зерна та борошна в регіоні вдосталь, оператори продовольчого ринку на ці заспокійливі промови реагують лише підвищенням їхньої вартості. У регіональному відділенні Аграрного фонду України не виключають, що наприкінці вересня—на початку серпня для стримування цін в краї доведеться вдатися до інтервенцій і продавати борошно, виготовлене з зерна держрезерву.
Херсонська область.