Ключі від 13 новеньких шкільних автобусів представникам районів вручив голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида.

— В області діє програма «Шкільний автобус», завдяки якій створюються умови для комфортного перевезення учнів та педагогів до місць навчання. Нині 12 тисяч школярів і тисяча вчителів області користуються саме цим транспортом. Сьогодні в Міжгірський, Іршавський і Виноградівський райони поїдуть по три автобуси, у Рахівський — два, Свалявський і Берегівський по одному, а вже наприкінці місяця — ще дюжина таких же машин буде відправлена у школи. Словом, перше вересня сотні наших учнів зустрінуть з радістю, — сказав Олександр Ледида. 

Також, за словами керівника регіону, незабаром буде забезпечено централізований технічний контроль за шкільними транспортними засобами. Влада ставить завдання забезпечити всі райони краю шкільними автобусами. Поки в області їх курсує 147. Повністю цим транспортом обслуговують учнів гірських Воловецького і Перечинського районів. До речі, вартість одного автобуса — 355 тисяч гривень. Кошти виділені з держбюджету.

Закарпатська область. 

Фото надане прес-центром облдержадміністрації.