Свій день народження Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк відзначив разом із земляками — в робочій поїздці на Волині.

Приїзд Першого заступника Голови Верховної Ради на Волинь розпочався з приємної для нього події. У селі Березна Воля, що в Любешівському районі, освячували щойно зведений Свято-Гергіївський храм Української православної церкви. Свого часу Адам Мартинюк допоміг у будівництві цієї святині. До речі, храм став тридцятим у районі. На врочистостях високого київського гостя чекала несподіванка: за заслуги перед Українською православною церквою як активного благодійника Волинської єпархії Предстоятель УПЦ, митрополит Київський і всієї України Володимир нагородив Адама Мартинюка  церковним орденом Святителя Дмитрія (Туптала), митрополита Ростовського (на знімку). Отримуючи цю високу церковну відзнаку, Перший заступник Голови Верховної Ради сказав:

— Дуже хочу, щоб цей храм слугував для того, щоб ми берегли свої душі, свою совість. На жаль, у сучасному цивілізованому світі дедалі більше проривається зла, дедалі менше відчувається добра. Цей святий храм, сподіваюся, сприятиме тому, що в душах поліщуків і надалі залишатиметься доброта, тепло сердець, вірність своїм ідеалам.

Оскільки зустріч із селянами проходила напередодні наступних виборів, наш кореспондент поцікавився думкою Першого заступника Голови Верховної Ради, враховуючи його значний досвід перебування на цій посаді, щодо сучасного рівня і перспектив розвитку парламентаризму в Україні.

— Дійсно, маю можливість протягом багатьох років порівнювати і стежити за розвитком парламентаризму в нашій державі, — зауважив Адам Мартинюк. — З гіркотою доводиться констатувати, що з кожним новим скликанням Верховної Ради рівень парламентаризму як такого не зростає, а знижується. На жаль, досить багато моїх колег, які знаходяться в стінах Верховної Ради, ідуть туди не для того, щоб служити народу і виконувати свої обіцянки, які вони дають перед виборами. І йдуть для того, щоб задовольняти свої власні потреби чи потреби своїх приватних корпорацій. Найближчим часом нам навряд чи вдасться її переламати, в тому числі, й на цих виборах. Я  не думаю, що після жовтневих виборів у парламенті різко зміниться ситуація, підніметься професіоналізм депутатів, з’явиться більше людей, які дійсно дбатимуть про законотворчість.

Волинська область.

Фото автора.