Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко стурбований тим, що сьогодні практично весь бюджетний ресурс влада кинула на підтримку виборчої кампанії Партії регіонів. Як відомо, нині на українському телебаченні розпочалась активна реклама чергової ініціативи влади — забезпечення телятами жителів села. За словами М. Томенка, цю програму «розвитку тваринництва» активно використовують для агітації за кандидатів від влади в Черкаській області.

Процес, зауважив політик, повідомляє його прес-служба, уже перетворюється на клоунаду, коли кандидат від владної партії урочисто вручає телят, а потім, коли від’їжджають телевізійні камери та «вожді», телят забирають і везуть вручати в наступне село. Він поінформував, що має вже кілька звернень від селян із цього приводу.

Про інший приклад, за словами Томенка, він дізнався, перебуваючи в Шполянському районі, де спочатку в селах вручили жителям нетелів безоплатно, а потім районна влада виставила сільським радам рахунок: скільки вони мають заплатити за ці подарунки.

ДОСЛІВНО

Микола Томенко:

«Якщо таким чином хтось намагається підняти село, то це далеко не правильний шлях. Навіть якщо телят дадуть безкоштовно і селяни їх виростять, то потім із ними що робити? Ані продати на м’ясо, ані здати молоко по нормальній ціні сьогодні український селянин не може».