Влада регіону, вочевидь, не встигає відреагувати на «бебі-бум», хоча він триває щонайменше шість останніх років. При тому, що кожний п’ятий малюк дитсадівського віку змушений сидіти вдома під наглядом бабусь чи сестер з братами, в області 22 дитячі садки, закритих ще у 90-ті роки, чекають відновлювальних робіт. Не можна сказати, що районна влада про них забула: торік вона поновила діяльність шести закладів, нинішнього — ще чотирьох, наростивши їхню кількість до 493. А на ті, що залишилися під замком, потрібно десятки мільйонів гривень, яких катма.
Утім, в обласному центрі знайшли менш витратний шлях: міське управління освіти повертає до роботи не цілі дитсадки, а окремі закриті групи. Скажімо, нинішньої осені у дошкільних навчальних закладах додасться п’ять таких формувань на сотню хлопчиків та дівчаток.
Начальник управління освіти Херсона Юрій Ніконов зазначає, що в середньому відновлення роботи окремої дитсадівської групи стає муніципальному бюджету в сотню тисяч гривень, але загалом дешевше і швидше відкрити п’ять груп у діючих дитсадках, ніж реконструювати один старий на таку саму кількість малечі. А «резервів» вистачає: у дошкільних закладах міста не функціонує 89 груп.
Херсонська область.