Перший заступник Голови Верховної Ради Андрій Парубій провів робочу зустріч із експертами групи з реформування виборчого законодавства Реанімаційного пакету реформ. У її ході шукали найоптимальнішу систему виборів.

«Нині одним з найважливіших завдань, що стоїть перед нашою країною, особливо напередодні місцевих виборів, є пошук нової відкритої системи законодавства, яка забезпечила б вибір людей через їх переконання, а не через фальсифікації і грошові винагороди», — заявив Перший заступник Голови Верховної Ради.

Під час обговорення народний депутат

5-го—7-го скликань, експерт Андрій Шевченко зазначив: «Навіть якщо ми поки що не готові обґрунтувати найкращий у світі закон про вибори, ми готові гарантувати безпрецедентно відкритий процес його розробки». «Передусім цей документ пишеться не під час кампанії. Це буде інклюзивний процес з метою досягти максимального консенсусу між партіями із залученням громадськості», — сказав він.

Наприкінці зустрічі наголошено: найближчим часом профільний комітет разом з представниками політичних сил та експертами має запропонувати варіант закону про вибори за відкритими списками на підтримку коаліційної угоди.

У зібранні також взяли участь експерти Євген Радченко, Денис Ковриженко, Олексій Кошель, Ольга Айвазовська, Вадим Міський, Ярослав Юрчишин.

Прес-служба Верховної Ради.