Для України дуже важливо, щоб парламентські вибори відбулись у демократичний спосіб. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час зустрічі з колишнім Президентом Республіки Польща Александром Кваснєвським та колишнім Президентом Європейського парламенту Петом Коксом.
На переконання керівника парламенту, необхідно, щоб відбулася серйозна розмова між владою, опозицією та громадянським суспільством щодо подальших шляхів розвитку країни. За його словами, потрібно відмовитися від «класового принципу: хто не з нами — той проти нас», від взаємного поборювання, оскільки така позиція є небезпечною для країни. Всі складні питання політичного життя, наголосив В. Литвин, необхідно вирішувати виключно шляхом діалогу та досягнення компромісів. «Діалог у передвиборчий період ускладнений, але він необхідний», — підкреслив Голова Верховної Ради.
В. Литвин також зазначив, що Україна зацікавлена в успішності місії, що її нині здійснюють А. Кваснєвський та П. Кокс, висловивши сподівання, що це дозволить «розвести хмари у взаєминах між Україною та Євросоюзом».
Своєю чергою, А. Кваснєвський зазначив, що українська влада всіляко сприяє виконанню нинішньої місії. «Нам надано усі можливості», — сказав він.
А. Кваснєвський і П. Кокс також висловили сподівання, що їхній візит в Україну сприятиме покращенню відносин Україна—ЄС, і підтримали позицію Голови Верховної Ради України щодо важливості налагодження діалогу і розв’язання всіх складних питань політико-правовим шляхом.
 
Прес-служба Верховної Ради України.
Керівник апарату Верховної Ради України Валентин Зайчук, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, колишній Президент Європейського парламенту Пет Кокс, колишній Президент Республіки Польща Александр Кваснєвський.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.