Президент Віктор Янукович привітав переможців та призерів ХХХ літніх Олімпійських ігор, їх тренерів та всю українську збірну з успішним виступом у Лондоні.
Під час зустрічі з українськими олімпійцями, яка відбулася вчора в Лівадійському палаці в Ялті, глава держави висловив їм слова вдячності. «За вашу мужність, відданість спорту і Вітчизні велика вам подяка і низький уклін», — сказав Віктор Янукович, повідомляє прес-служба Президента.
Керманич високо оцінив рівень майстерності, продемонстрований українськими спортсменами — чемпіонами світу, боксерами Василем Ломаченком та Олександром Усиком, фехтувальницею Яною Шемякіною, важкоатлетом Олексієм Торохтієм, а також жіночою четвіркою з академічного веслування, веслувальником на каное Юрієм Чебаном. Ці спортсмени, наголосив Віктор Янукович, вписали «золотими літерами свої імена в історію світового та вітчизняного спорту».
Глава держави також подякував за виступ іншим українським спортсменам, які отримали високі результати, але не здобули нагород. Він висловив переконання, що вони — майбутнє українського спорту і їхні перемоги ще попереду.
Водночас Президент наголосив на необхідності розвитку сучасної спортивної інфраструктури, забезпечення високоякісним обладнанням та інвентарем спортивних закладів нашої держави. Він зазначив, що нині існує досить багато проблем у сфері розвитку спорту, над вирішенням яких мають працювати центральні органи влади, місцеві державні адміністрації та фізкультурно-спортивні товариства. «Ми з вами визначимо плани, пріоритети й обов’язково переосмислимо ставлення до спорту в державі», — сказав В. Янукович.
У свою чергу, голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка від імені олімпійської збірної подякував Президентові за підтримку і подарував йому символ Олімпійських ігор — факел, привезений із Лондона.
 
Факт
 
Президент вручив державні нагороди 24 олімпійським переможцям і призерам Олімпійських ігор, які здобули нагороди у 20 видах змагань.