Прем’єр-міністр Микола Азаров учора відвідав Національний Сорочинський ярмарок, який минулого вівторка відкрився в селі Великі Сорочинці Миргородського району. Він оглянув низку павільйонів промислових підприємств області, зокрема, Кременчуцького заводу шляхових машин, Крюківського вагонобудівного, КРАЗу, і навіть посидів за кермом нової моделі вантажівки. Прем’єр зазначив, що уряд взяв курс на підтримку вітчизняного виробника і буде всіляко сприяти цьому. Ми вже закупили «Хюндаї», а тепер купуватимемо тільки поїзди вітчизняного виробництва, запевнив він представників Крюківського вагонобудівного заводу.
У павільйоні «Полтавщина», де представлено досягнення агропромислового комплексу області, йшлося й про розвиток цієї галузі — найважливішої для Полтавщини. Загалом, на думку Миколи Азарова, Сорочинський ярмарок за роки свого існування уже став своєрідним брендом, який знають далеко за межами України, однак слід розвиватися далі.
На завершення прем’єр погасив конверт і поштову марку, випущені з нагоди ярмарку. Сам же він похвалився, що придбав деякі банні приналежності — шапку і повстяні личаки. До речі, під час приїду прем’єра над ярмарковою площею кілька разів пролітала пара винищувачів Миргородської авіабригади. Микола Азаров пояснив, що по дорозі до Великих Сорочинців він завітав і до авіаторів, у яких нині проходять навчання, і прем’єр радий, що українські пілоти мають можливість тренуватися. Після Сорочинців Микола Азаров відвідав місто Миргород, побував на місцевому курорті та заводі мінеральних вод.
Нагадаємо, Сорочинський ярмарок відкрився минулого вівторка і триватиме до неділі. Тут уже побувало кілька десятків тисяч відвідувачів.
Полтавська область.
 
Дослівно
 
Микола Азаров: «Те, що ми побачили сьогодні — це лише маленька частинка того, що може гідно представити наша промисловість і країна загалом. Я мрію про те, щоб це була сучасна міжнародна виставка на зразок Ганноверської. А для того слід і надалі розвивати інфраструктуру, розширювати коло учасників».