Хокей. У контрольному матчі в Мінську зустрілися багаторазовий чемпіон Білорусі і чинний — України. Все завершилося переконливою перемогою українців.
«Юність» (Мінськ) — «Донбас-2» (Донецьк). 3:6 (1:0, 2:5, 0:0). Шайби закинули: Кобус, 18, 28, Желнеровський, 32 — Буценко, 26, 58, Журун, 30, 40, Хворостинін, 31.
Гості виступали в такому складі: Напненко; Паутов — Алексюк, Благий — Анікєєв — Малиновський; Шагов — Таран, Журун — Буценко — Васильєв; Дикий — Васильєв, Крамарєв — Тарасов — Нікифоров; Буличев — Абашкін, Хворостинін — Коковін — Нікульніков.
Мрія близька до здійснення
Стрітбол. Вуличний баскетбол може бути включений до програми Олімпіади-2016 у Ріо-де-Жанейро (Бразилія). На відміну від звичайного баскетболу, у вуличному на майданчику з одним щитом знаходяться шість гравців — по три від кожної команди. «Окрім волейболу є пляжний волейбол. Є синхронне плавання. Ми хочемо, щоб окрім баскетболу спортсмени змагалися і в іншому різновиді цієї гри», — вважає генеральний секретар Міжнародної федерації баскетболу (ФІБА) Патрік Бауман.
Отже, давня олімпійська мрія прихильників стрітболу близька до здійснення. Варто зазначити, що в Україні цей вид спорту користується неабиякою популярністю.
Поряд із киянами
Футбол. Інформаційна агенція DPA підрахувала, що клуби німецької Бундесліги цього літа витратили вже 186,23 мільйона на придбання виконавців, хоча до закриття трансферного вікна залишилося ще два тижні.
Найсолідніші витрати — у суперника київського «Динамо» в раунді плей-оф Ліги чемпіонів, «Боруссії» Менхенгладбах, — 31,2 мільйона євро (трохи більше витратили й динамівці), потім йдуть «Баварія» (29,8 млн.) і чемпіон Німеччини дортмундська «Боруссія» — 26,5 млн.
У присутності Сулеймана
Бокс. Президент WBC Хосе Сулейман приїде до Москви на бій між діючим чемпіоном за цією версією українцем Віталієм Кличком і німецьким претендентом Мануелем Чарром. Як відомо, цей поєдинок відбудеться 8 вересня в СК «Олімпійський» столиці Росії.
Цікава деталь: колишній тренер росіянина Олександра Повєткіна, котрий сам ніяк не насмілиться кинути рукавичку комусь із братів Кличків, готуватиме Мануеля до бою з Віталієм. Про це заявив сам Чарр — німецький боксер сирійського походження:
— У мене є тренер з фізичної підготовки, є психолог, а також дієтолог. А в якості тренера з боксу для перемоги над українським атлетом я найняв відмінного російського фахівця — Валерія Бєлова.
Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.