Футбол. Київський «Арсенал» звільнив юриста, віце-президента і виконавчого директора клубу, котрі винні в ситуації з футболістом Матуку і технічній поразці у протистоянні зі словенським клубом «Мура» в третьому відбірному раунді Ліги Європи. Про це сайту ФК «Арсенал» розповів президент клубу Вадим Рабинович.
— Ми провели розслідування ситуації до кінця, — сказав він. — З одного боку, це унікальний збіг обставин і непередбачуваний вплив людського фактора. Два співробітники клубу, відповідальні за один і той же документ, були не в змозі його побачити.
Інформую, що звільнено юриста, який відповідав за це питання. Зі своїх посад також звільнені віце-президент і виконавчий директор клубу, які певною мірою відповідали за це питання також. Ще вісім працівників отримали догани і покарані грошовими штрафами.
Також Вадим Рабинович прокоментував свою заяву про те, що він, можливо, залишить клуб:
— І тепер не виключаю своєї відставки. Не можу сказати, що морально відновився після такого удару. Я повинен дуже серйозно все зважити, відповісти собі на запитання, чи можу я щось дати футболу, дати «Арсеналу», і прийняти рішення. Якщо я зрозумію, що моя діяльність нічого не дасть клубу, не принесе користі та розвитку, то я, безумовно, піду. Поки що я знаходжуся в стадії роздумів...
«Динамо» повільно запрягає, але...
Київське «Динамо» завжди важко починає сезон. Таку думку висловив колишній гравець знаменитого клубу, а потім і його тренер Леонід Буряк, даючи оцінку цьогорічному старту біло-синіх у розмові з кореспондентом «Голосу України».
— «Динамо» часто дуже важко починає сезон, але з часом кожен футболіст самотужки додає, гра поступово поліпшується. Впливає і тренувальний процес, який допомагає втягнутися в сезон. Либонь, матч із «Волинню» киянам якраз і вдався. Говорячи про те, що кожен футболіст додає, маємо на увазі і новачків, і тих, хто довше грає у київському клубі. З кожним туром команда стає мобільнішою, злагодженішою...
Радий за себе і команду
Схоже, новачок «Динамо» Ніко Кранчар (на знімку праворуч) поступово виходить на високий ігровий рівень. Але для повної адаптації йому ще потрібен певний час. Настрій у Ніко після матчу з луцькою «Волинню» був чудовий. Ще б пак, адже він забив свої перші два м’ячі у складі динамівців.
— Я лише намагався грати у свою гру, — сказав півоборонець. — З того часу як прийшов до київського «Динамо», із кожним матчем почуваюся дедалі впевненіше. Радий, що вдалося двічі відзначитися, але насамперед задоволений перемогою команди.
— То можна вважати, що ви вже остаточно знайшли свою гру, виступаючи за «Динамо»?
— Так, але мені все ще потрібен час для здобуття найкращих кондицій. Адже впродовж двох останніх років я не мав регулярної ігрової практики. Тепер перейшов до нового клубу, ще не зовсім розумію мову. Намагатимуся прогресувати і надалі.
 
 
 
 
 
 
 
Фото Павла КУБАНОВА (спеціально для «Голосу України»).