У заповідному урочищі під Ковелем відбулося 12-те поетично-мистецьке свято «Лісова пісня»
 
Вже традиційно першої неділі серпня волиняни та численні гості з інших областей і навіть зарубіжжя поспішають на лісову галявину, що біля озера Нечимне, щоб ушанувати творчість геніальної Лесі Українки.
 Цьогоріч свято порадувало не лише ясним небом і безвітряною погодою, а й відносно чистим плесом самого озера. Попри зауваги скептиків, товстолобики, яких навесні випустили у водойму лісівники, таки зуміли очистити Нечимне від дикого рису. Щоправда, очерет видався цій травоїдній рибі не по зубах, однак позитивні зміни помітні одразу.
Традиційно на свято особливо багато люду прибуло зі Скулина, Білина, Колодяжного, Любитова, Уховецька. Ці мальовничі села довкола Ковеля подарували Лесі Українці незабутні враження, які 1911 року вибухнули з її поетичного серця відомою драмою-феєрією «Лісова пісня». Як і в попередні роки, головні герої твору Мавка, Лукаш і його мати теж були присутні серед учасників святкового дійства. Ці ролі майстерно зіграли актори Волинського обласного академічного музично-драматичного театру Лариса Савош, Сергій Єрмакович та Лариса Зеленова. Свої вірші читали поети зі Львова, Луцька, Івано-Франківська, Бреста... Відзначили нагородами й кращих молодих поетів Волині.
Доброго настрою святкувальникам додали виступи фольклорного колективу зі Скулина, який показав обряд «Косовиця», а під час виступу троїстих музик Турійського районного будинку культури дехто із глядачів не втримався і пішов у танок. Бажаючі мали змогу побувати на екскурсії в музеї «Лісової пісні», збудованому кілька років тому в урочищі Нечимне, сфотографуватися під старезним дубом, у затінку якого відпочивала юна Леся 1884 року.
Попри спеку (а того дня на Ковельщині було +33), гості й учасники свята «Лісової пісні» не відчували дискомфорту. Густі лісові зарості та озеро Нечимне дарували їм приємну прохолоду. Хочеться, щоб так тут було завжди. А для цього все-таки треба відновити Нечимне таким, яким його бачила майже 130 років тому Леся Українка.
Скулин
Ковельського району
Волинської області.
Волинський поет Іван Чернецький знайомиться з книгами про Лесю Українку, випущеними луцьким видавництвом «Твердиня».
 
Під час виступу троїстих музик з Турійська дехто не втримався і пішов у танок. 
Фото автора.