Поблизу села Кривець Богородчанського району внаслідок розгерметизації підземного трубопроводу НГВУ «Надвірнанафтогаз» нафта вилилися на поверхню ґрунту та в потік Безіменний. Загальна площа забрудненої земельної ділянки складає 62,7 м2. Наразі витік зупинено. Рятувальники та працівники підприємства проводять заходи з ліквідації наслідків аварії. Зокрема, для недопущення подальшого розповсюдження нафтопродукту на воді встановлено загати. Ведеться відкачування нафтової плівки, а також очищення території. На місці забруднення працівники Богородчанської СЕС відібрали для аналізу проби ґрунту та поверхневих вод.
Також відбулося виїзне засідання комісії з надзвичайних ситуацій в області. Названа попередня причина аварії — корозія нафтопроводу. Керівництву підприємства надано приписи щодо проведення службового розслідування. Встановлюється розмір заподіяної довкіллю шкоди.
Лікарня стає енергоощадною
Молодіжна громадсько-екологічна організація (МГЕО) «Наш дім — Манява» за фінансової підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні та Богородчанської районної ради успішно реалізує проект «Енергозберігаючі заходи в Богородчанській районній лікарні». Як повідомив «Голосу України» активіст МГЕО Микола Скиданюк, в рамках акції встановили 70 вікон із запланованих 160 в дитячому та гінекологічному відділеннях. На черзі — інфекційний центр. Серед інших планових заходів — розроблення п’ятирічної програми з енергозбереження в медичних установах.