У Севастополі через хибні повідомлення про замінування міліціонерам довелося евакуювати в Ленінському районі 300 відвідувачів нічного клубу «Арті-шок», а в Гагарінському — мешканців багатоповерхівки на проспекті Жовтневої революції. З міркувань безпеки будівлю відключили від газопостачання.
В обох випадках вибухівку правоохоронці не знайшли. За фактами завідомо хибних повідомлень про замінування порушено кримінальні справи за ч. 1 ст. 259 КК України. Особи зловмисників встановлено і їх затримано. У Ленінському районі терористами виявилися хлопці 16-ти і 21 року, а в Гагарінському — 37-річний житель мікрорайону Льотчики.
Видачу держактів на землю активізували
Співробітники земельних відділів стали ближчими до своїх клієнтів: завдяки виїздам фахівців у сільські та селищні ради Республіканський комітет АРК із земельних ресурсів значно прискорив видачу правовстановлювальних документів. Так, за повідомленням прес-служби відомства, з 1 січня по 10 серпня поточного року в Криму видано понад 45 тисяч держактів на землю, що на 36 відсотків більше, ніж за весь минулий рік. Крім цього, близько 9 тисяч таких документів очікують своїх одержувачів.
Відзначимо, в 2011 році в Криму було видано 33 тисячі держактів на землю.