Про це заявив Президент України Віктор ЯнуковиЧ   при відвідуванні реконструйованого хірургічного корпусу комунального закладу «Міська лікарня № 1 ім. М. І. Пирогова».
Присутні на зустрічі з Президентом медики й жителі міста зустріли повідомлення оплесками. Торкнувшись теми розвитку медичної галузі, Віктор Янукович підкреслив, що реформування охорони здоров’я триває другий рік. За цей час у регіонах побудовано шість сучасних перинатальних центрів, що дало змогу різко знизити цифри дитячої та материнської смертності. Президент вважає, що зробленого недостатньо для країни й необхідно розширювати географію таких центрів. У планах — домогтися того, щоб за наступні два роки сучасні лікувальні установи такого рівня працювали в кожному регіоні.
Зусилля держави з розвитку інфраструктури для надання екстреної медичної допомоги дали, на думку глави держави, врятувати значну кількість життів. Істотну роль в успішному розв’язанні проблеми надання екстреної медичної допомоги, крім забезпечення станцій швидкої допомоги новими автомобілями й устаткуванням, відіграють сучасні та якісні дороги — В. Янукович звернув увагу місцевої влади на необхідність будівництва й ремонту міських, внутрішньо-квартальних і доріг місцевого значення.
Вимагає модернізації та вдосконалення і система оплати праці медиків. Майбутнє, вважає Президент, — за страховою медициною: «Наше завдання — побудувати таку систему, при якій кожен працюючий гарантовано одержував би сучасну медичну допомогу. Держава має гарантувати пенсіонерам, малозабезпеченим субвенції та бюджетну підтримку для одержання таких якісних медичних послуг».
Севастополь.
Фото автора.