Частина випускників залишиться працювати у Верховній Раді та інших органах влади
 
Днями керівник апарату Верховної Ради Валентин Зайчук та Повірений у справах Сполучених Штатів Ерік Шульц вручили сертифікати за участь у Програмі стажування 2011—2012 рр. 68 молодим українцям, які закінчили стажування в парламенті, та 22 учасникам Програми стажування у центральних органах виконавчої влади України. Про це «Голосу України» повідомили у громадській організації «Ліга інтернів».
Протягом восьми місяців студенти та випускники практично з усіх регіонів України працювали в 28 парламентських комітетах та структурних підрозділах апарату Верховної Ради, а також у п’яти міністерствах країни та одній державній агенції. У ході стажування інтерни брали участь у розробці законів, організації комітетських слухань, засіданнях комітетів та круглих столів, вивчали такі предмети, як аналіз державної політики, ґендерний аналіз політики, регламентні процедури, законодавчий процес, теорія права тощо. Також щотижня стажери зустрічались з провідними українськими політичними та громадськими діячами, вітчизняними та зарубіжними експертами. Щороку близько половини випускників програми продовжують свою кар’єру в органах державної влади, дехто залишається працювати в будинку під куполом.
Директор Асоціації випускників програми «Ліга інтернів», учасник Програми стажування у 2009—2010 рр. Валерія Собакар також привітала інтернів і висловила подяку уряду Сполучених Штатів, Агентству США з міжнародного розвитку та апарату Верховної Ради України за підтримку Програми стажування.
Історія успіху: Програма стажування у Верховній Раді України розпочалась у липні 1995 року за спільної ініціативи Асоціації колишніх членів Конгресу США та українського парламенту за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD). Протягом 17 років діяльності програми її учасниками стали 1199 молодих спеціалістів, котрі пройшли стажування в комітетах та управліннях Верховної Ради України та у виконавчій гілці влади. Щороку близько третини випускників програми залишаються працювати в парламенті, інших органах державної влади та місцевих органах влади; 25% працюють у  комерційних та міжнародних організаціях, 17% — у сфері розвитку громадянського суспільства (громадські організації, дослідницькі інституції, засоби масової інформації) та 16% продовжують навчання.
 
ДОСЛІВНО:
 
Повірений у справах Сполучених Штатів Ерік Шульц: «Сполучені Штати горді своєю підтримкою Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади за підтримки USAІD через Програму сприяння парламенту».
Фото  прес-служби ГО «Ліга інтернів».