В Одеській області з робочою поїздкою перебував Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Він відвідав державне підприємство «Одеський морський торговельний порт», узяв участь у відкритті бази відпочинку в селищі Затока Білгород-Дністровського району.
В Одеському морському порту Микола Азаров ознайомився з будівництвом контейнерного термінала на Карантинному молу й зазначив, що темпи його будівництва відповідають розрахунковим даним. За словами прем’єра, морська галузь країни повинна розвиватися в трьох напрямах: контейнерні перевезення, перевезення сипучих вантажів (вугілля, руда) та перевезення зрідженого газу через термінал, будівництво якого передбачено недалеко від міста Південне в акваторії Аджалицького лиману.
Кабінет Міністрів України, заявив Микола Азаров, планує «вкласти великі кошти в модернізацію Одеси». Йдеться про реконструкцію міжнародного аеропорту Одеса, подовження злітно-посадочної смуги, будівництво пасажирського термінала аеропорту. В Одеській області також будуть відремонтовані й побудовані нові автомобільні дороги та почнуть конкретно розв’язувати проблеми постачання населення якісною питною водою.
Ці заходи будуть здійснені в рамках проведення в Одесі чемпіонату Європи з баскетболу в 2015 році. «Але чемпіонат Європи — це для нас тільки привід. Ми в боргу перед Одесою», — заявив Микола Азаров.
Одеса.