Чергове засідання Київського райсуду Харкова у справі корпорації «Єдині енергетичні системи України» стосовно екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко знову перенесено — на 11 вересня.
Суддя Костянтин Садовський задовольнив клопотання прокурора і зобов’язав Тимошенко надати в письмовій формі свою думку з приводу участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Захисники та прихильники Ю. Тимошенко у свою чергу поспішили заявити, що останнє рішення суду — чергове підтвердження того, що його головна мета — не допустити Тимошенко до участі у виборах.
Прокурор Марина Капінос повідомила, що той факт, що Тимошенко вже вкотре відмовляється від участі у відеоконференції, можна розцінити як її небажання стати перед судом.
— Вкотре зазначаю, що процес під час відсутності підсудної Тимошенко ми починати не будемо. Відповідно до чинного законодавства для того, щоб почати слухати справу по суті, необхідна присутність підсудного особисто. Або є ще інший варіант, що ми також запропонували суду, — це проведення відеоконференції.
Однак проведення засідання в режимі відеоконференції стане можливим, тільки якщо суд одержить письмову згоду ув’язненої. На думку держобвинувачення, такий варіант суду є найприйнятнішим, бо це дає змогу, по-перше, більше не затягувати судовий процес у справі, а по-друге, дає можливість задовольнити бажання самої підсудної Тимошенко не їхати до суду.
— Але якщо такої згоди не буде, і вона не захоче використовувати таку можливість нашого законодавства, то повинна буде рано чи пізно з’явитися в суді, — підкреслила прокурор.
Харків.