Центральна виборча комісія зареєструвала 149 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Партії Наталії Королевської «Україна — Вперед!», 56 кандидатів, включених до виборчого списку Ліберальної партії України та 69 кандидатів, включених до виборчого списку політичної партії «Нова політика» у загальнодержавному виборчому окрузі. Отож станом на понеділок для участі в перегонах зареєстровано десять політичних сил.
Крім того, як повідомили «Голосу України» у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК, протягом 11—12 серпня комісія прийняла документи для реєстрації кандидатами у народні депутати в одномандатних виборчих (мажоритарних) округах від 238 осіб. Із них: 188 осіб — самовисуванці, 50 осіб — висунуті 10 політичними партіями. Усього за чотирнадцять днів (30 липня — 12 серпня) Центральна виборча комісія прийняла документи від 3075 осіб для реєстрації в мажоритарних округах. Зокрема, 1477 самовисуванців та 1598 висуванців від політичних партій в мажоритарних округах.
Також 11—12 серпня прийнято виборчі списки кандидатів і відповідні документи для подальшої реєстрації в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від трьох політичних партій: «Зелена планета» — 225 осіб, Радикальна Партія Олега Ляшка — 150 осіб та «Руський блок» — 34 особи.
Суд залишив Тимошенко та Луценка поза грою
Київський апеляційний адміністративний суд відмовився дозволити реєстрацію Юлії Тимошенко та Юрія Луценка кандидатами у народні депутати від партії ВО «Батьківщина». Проте лідери об’єднаної опозиції «Батьківщина» переконані, що підстав для відмови у реєстрації кандидатами у Верховну Раду Юлії Тимошенко та Юрія Луценка не було.
«Це рішення вкотре переконало нас, що в Україні відсутнє правосуддя. Жодних конституційних підстав не існує для не реєстрації у виборчому списку партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко — лідера партії та Юрія Луценка. Незважаючи на те, що вони за політичними мотивами перебувають вже понад рік за гратами, цим рішенням судді показали, що влада боїться Юлію Тимошенко та Юрія Луценка та партію «Батьківщина», — так прокоментував рішення 
КААС перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов, повідомила прес-служба партії.
Він також сказав, що «Батьківщина» оскаржуватиме рішення суду. «Ми звертатимемося до Вищого адміністративного суду, який протягом трьох днів має оскаржити нашу скаргу. Хоча у нас немає ілюзії щодо цього питання», — сказав він.
У свою чергу, один із лідерів виборчого списку партії «Батьківщина» Анатолій Гриценко повідомив, що сьогодні рішення 
КААС є прогнозованим.
«Оскільки Європейський суд визнає, що справи проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка шиті білими нитками, він скасує всі ці справи. Влада боїться їх і через те вона нині обмежила реалізацію їхнього права бути обраними, оскільки у суді прямо прозвучало, що сьогодні у ЦВК немає можливості відновити їх конституційні права. Так влада заздалегідь попередила те, щоб Тимошенко і Луценко були обрані до Верховної Ради України», — зазначив А. Гриценко.
Списки врятував двірник
Радикальна партія Олега Ляшка (РПЛ) подала документи до Центральної виборчої комісії.
Голова партії, народний депутат Олег Ляшко звернув увагу на те, що його політичній силі намагалися перешкодити зареєструватися. Як відомо, дев’ятого серпня з автомобіля О. Ляшка було викрадено його особистий портфель, в якому знаходилися гроші, виборчий список, паспорт лідера партії, його депутатське посвідчення та інші документи. Наступного дня, як повідомила прес-служба, із приймальнею народного депутата зв’язався двірник Сергій Кобзар, який знайшов портфель із документами, але без грошей.
Портрети Кличків зникають зі спортивних секцій
Політична партія «УДАР Віталія Кличка» обурена кампанією, розгорнутою проти їхньої політичної сили в округах, яка подекуди набула абсурдних форм. За останній тиждень з усіх спортивних шкіл, клубів і секцій зникли портрети чемпіонів світу з боксу братів Кличків. Пояснення керівників цих установ, що це зроблено через заборону агітації, просто смішні, повідомила прес-служба Кіровоградської обласної організації «УДАР», адже Володимир не має жодного відношення до політики. Така ситуація, наголошують у партії, спостерігається не лише у державних і комунальних закладах, а й у приватних секціях, які належать симпатикам Партії регіонів та «об’єднаної опозиції» по всій області.
«На нашу думку, політична боротьба перейшла всі розумні межі. Ми розуміємо, що наша політична сила і фігура лідера викликає жах у супротивників, але прибирати всі згадки про Кличків — то занадто», — наголосив голова виконкому Кіровоградської обласної організації «УДАРу» Дмитро Сінченко.
Кандидатський бум
У двох одномандатних виборчих округах по виборах до Верховної Ради — 133-му і 136-му (Київський і Суворівський райони міста Одеси) — зареєстровано рекордну кількість кандидатів: 22 і 21 відповідно.
Серед охочих поборотися за мандати народних обранців — депутати обласної та міської рад, журналісти, юристи, пенсіонери, громадські діячі, підприємці й навіть працівники одного й того самого підприємства.
По одномандатних виборчих округах Одеської області спробують перемогти й нинішні народні депутати — Сергій Гриневецький, Сергій Ківалов, Юрій Крук, Ігор Плохой, Давид Жванія, Ольга Герасим’юк.
Загалом в одномандатних округах Одеської області буде обрано 11 депутатів, повідомляє наш власкор в Одеській області В’ячеслав ВОРОНКОВ.
На одному окрузі — три однофамільці
На 225-му виборчому окрузі (Севастополь), за даними ЦВК, балотуватимуться якнайменше три кандидати з однаковим прізвищем. Найвідомішим у місті й тому — найрейтинговішим вважають Василя Пархоменка, першого секретаря міськкому Компартії й нинішнього депутата міськради. Другий претендент — жінка, чиновник однієї з районних держадміністрацій. Третій, так званий парашутист — житель Сімферополя. 
Як повідомляє наш кримський власкор Микола МАГДИЧ, на виборах в органи місцевого самоврядування Василю Пархоменку також «суфлював» кандидат-однофамілець.
Важлива теза про незаплямованість репутації
Під час голосування за партійні списки громадяни насамперед звертатимуть увагу на ідеологічні меседжі. Водночас при виборі мажоритарного депутата виборці оцінюватимуть його спроможність вирішувати цілком конкретні проблеми регіону — захист земельних інтересів громади, стан доріг, якість і доступність медичного обслуговування, питання освіти тощо. Таку думку висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.
При цьому, на думку експерта, саме для мажоритарників буде важлива теза про незаплямованість репутації щодо перебування у владі. «Важливо буде довести свою спроможність конкретними справами й дистанційованістю від влади. Ми це спостерігаємо в цілій низці мажоритарних округів. Народ хоче бачити політиків, здатних приймати ефективні рішення і захищати цілком конкретні інтереси громади».