«Опозиційний блок» вимагає негайно переглянути соціальні стандарти. Про це під час брифінгу заявила народний депутат Наталія Королевська.
«Якщо в кінці 2013 року мінімальна пенсія становила 88 доларів США, то сьогодні за нинішнім курсом — менше 35 доларів. Ми вважаємо, що така ситуація неприпустима. Тому «Опозиційний блок» вимагатиме терміново внести відповідні зміни до бюджету. Це той захід, що дозволить зберегти соціальну стабільність у суспільстві», — зазначила вона.
У свою чергу, народний депутат від фракції «Опозиційний блок» Вадим Рабінович заявив, що має намір внести на розгляд Комітету Верховної Ради з питань прав людини пропозицію про негайну зміну запобіжного заходу і звільнення івано-франківського журналіста Руслана Коцаби. «З двома дітьми він нікуди не втече. І тут потрібно зрозуміти одну річ: якщо сьогодні незаконно саджають одного, завтра саджатимуть вас», — сказав він.
Нагадаємо: журналіста Р. Коцабу взяли під варту щонайменше на 60 діб. Служба безпеки України підозрює медійника у злочинах, передбачених статтею 111, частина перша, та 114-1, частина перша, Кримінального кодексу, а це — державна зрада та перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України. Коцаба своєю професійною діяльністю начебто зривав чергову хвилю мобілізації.