Рідко редакція газети зі своїх сторінок звертається лише до однієї людини, однак сьогодні саме такий випадок. І ми переконані, в Україні та за її межами велика кількість тих, хто з радістю приєднається до цього звернення. Це і науковці, і студенти, й правники. Віталію Опришку (на знімку), доктору юридичних наук, професору, члену-кореспонденту Національної академії наук України, академіку Академії інженерних наук, заслуженому діячу науки і техніки України 12 серпня виповниться 70 років.
Крокуючи до цієї дати, Віталій Опришко завжди гуртував довкола себе людей. Не одна тисяча випускників Київського національного економічного університету та Київського національного університету імені Тараса Шевченка можуть з гордістю сказати, що вони  студенти Віталія Федоровича». Сотням науковців-правників поталанило вважати себе «учнями Віталія Федоровича. Багатьом випала честь працювати пліч-о-пліч з цією, без перебільшення, видатною особистістю.
Упевнені, кожен, хто знайомий з Віталієм Опришком, підтримує наші слова про нього.
Віталій Федорович — Творець. На початку 1990-х він став ініціатором відкриття в Київському національному економічному університеті спеціальності «Правознавство» та розпочав підготовку юристів нового на той час спрямування — господарсько-правового. У 1996 році Віталій Федорович започатковує на базі КНЕУ юридичний факультет, який очолює до сьогодні. У 1994-му — за дорученням Президії парламенту створює Інститут законодавства Верховної Ради України та стає його першим директором.
Віталій Федорович — Людина. Розпочавши свою трудову діяльність на посаді інспектора Броварської райспоживспілки, перебуваючи у радянські часи на багатьох партійних посадах, обіймаючи відповідальні посади в теперішній Україні, Віталій Опришко, незважаючи на звання та регалії, понад усе цінує в людях чесність, доброту, сміливість, принциповість. Викладаючи на кафедрі конституційного, адміністративного та фінансового права університету Шевченка і обіймаючи посаду секретаря парткому факультету, Віталій Опришко успішно боровся за те, щоб розширити прийом на навчання студентів, чиї батьки були простими селянами, робітниками, представниками інтелігенції. З глибоким душевним теплом говорить він про своїх студентів, колег і друзів.
Віталій Федорович — Новатор. У своїй науковій діяльності він завжди на вістрі новітніх розробок, безперервно генерує прогресивні ідеї, започатковує та завжди досягає успіху. Ставши доктором наук лише в 42 роки, він був одним з наймолодших докторів юридичних наук на той час. Підготовлені під його керівництвом дві навчальні програми виграли гранти Європейської комісії Євросоюзу, перша програма — підготовки юристів-господарників — була оцінена у 500 тисяч доларів США, друга — з підготовки фахівців міжнародного економічного права — в 500 тисяч євро. Для нього є звичним створювати з нуля, і все, до чого він береться у своїй роботі, живе та процвітає.
Віталій Федорович — Фахівець. Він неодноразово ставав переможцем Всеукраїнського конкурсу «Юрист року», а за рейтинговим голосуванням тричі був удостоєний звання «Кращий освітянин», нагороджений орденом першого ступеня Всесвітньої асоціації юристів, а Союзом юристів України йому присвоєно почесне звання «Видатний юрист України». Віталій Опришко — автор близько 300 наукових та інших друкованих праць, у тому числі монографій, навчальних посібників, підручників, наукових статей.
Віталій Федорович — Творча та Неординарна Особистість. Любить поезію, українську пісню, є душею будь-якої компанії.
З ювілеєм Вас, Віталію Федоровичу, многая літа!