Футбол. Ліга Європи. Третій відбірний раунд. Матчі у відповідь. 9 серпня.
«Металург» (Україна, Донецьк) — «Тромсе» (Норвегія). 0:1. Гол: Прийович, 9. Перший матч — 1:1.
«Металург»: Бандура, Морозюк, Чечер, Воловик, Єдигарян, Лазич, Прийма (Димитров, 72), Соарес (Нельсон, 46), Макридіс, Казарян, Мораєш (Траоре, 58). Тренер — Володимир П’ятенко.
«Тромсе»: Сальман, Крістіансен, Бьорк, Коппінен, Індестад, Йогансен, Мбоджі, Йєнссен, Драге (Андерсен, 81), Ондрашек (Сісс, 86), Прийович (Орст, 62). Тренер — Пер Матіас Гегмо.
Рефері — Алєксєй Кульбаков (Білорусь).
Донецьк. Стадіон «Металург». 2 800 глядачів. 23 градуси.
Перший матч у Норвегії завершився з цілком оптимістичним результатом. Удома влаштовувала навіть «суха» нічия. Але гості забили швидкий гол і ще раз предметно нагадали, що вони є командою кваліфікованою, добре вишколеною, яка поважає насамперед себе і своїх уболівальників. Одним словом, є солідним колективом.
Не можна сказати, що «металурги» не хотіли пройти в четвертий відбірний раунд. Але, з усього видно, що донеччанам ще не до снаги успішно боротися з міцним, хоч і не елітним, суперником. Забракло кондицій. Це свідчить, що важко тягти одразу два лантухи — чемпіонат і єврокубковий турнір. Для цього, либонь, потрібна спеціальна підготовка, довша лава запасних. І не формальна, а з хорошими виконавцями. А так, як кажуть, з наскоку на хапок на гору не виїдеш.
*** 
«Мура-05» (Словенія, Мурська-Собота) — «Арсенал» (Україна, Київ). 0:2. Голи: Кобахідзе, 2, Гоменюк, 62.
Перший матч — 3:0 (як відомо, киянам зарахували технічну поразку).
«Мура-05»: Дракович, Ципот, Майєр, Крамар, Янжа, Горват, Марушко, Богар (Среш, 72), Фаїч, Єлич, Етерович (Ваш, 65). Тренер — Франк Чіфер.
«Арсенал»: Паньків, Міколюнас, Симоненко, Гітченко, Польовий, Максимов, Шахов, Кобахідзе (Ковпак, 81), Шацьких, Адійя (Симович, 35), Мазілу (Гоменюк, 61). Тренер — Леонід Кучук.
Вилучено Симоненка, 30 (фол останньої надії), Шахова, 90 + 3 (два попередження).
Рефері — Олівер Драгта (Австрія).
Марібор. Стадіон «Людскі». 
Де ви таке бачили, щоб команда забила п’ять м’ячів (три в Києві і два — в Маріборі), не пропустила жодного, і... програла? На жаль, таке божевілля інколи трапляється у футболі. І тут хочеться рвати на собі сорочку, бо захлинаємося від збурювання й образи.
Ну скажіть, чи не повинен був Ерік Матуку повідомити про свою дискваліфікацію під час виступів у бельгійському «Генку»? Дитяче запитання. Але футболіст промовчав, безвідповідально проігнорувавши ситуацію. І за це має понести найсуворіше покарання. Гільйотину варто застосувати і для того, не відомого нам, працівника клубу, котрий відповідальний за цей напрям роботи. Він має серйозно відповісти за таку недбалість.
Рішення УЄФА про технічну поразку «Арсеналу», у складі якого в першому матчі зіграв футболіст, який не мав права робити цього, законне. І нічого тут не вдієш. «Мура-05» не забила жодного м’яча у двоматчевому протистоянні. Але саме словенці йдуть далі. І не тому, що краще грали у футбол. А тому, що київський клуб сам створив собі головний біль. Вирішити проблеми, які зробив, як кажуть, із нічого, на жаль, не зумів.
У матчі в Маріборі «каноніри» дуже старалися, хоч і грали спочатку вдесятьох, а в кінці матчу залишилися вдев’ятьох. Забили два м’ячі. Але на більше забракло сил і часу. Дай їм ще хвилин 10—15 і що б вони зробили з цього, пробачте, колективу фізкультури, гравці якого, не заслуживши такого підсумку, безсовісно, мов навіжені, стрибали, не важко уявити. І вболівальники раділи, мов їхня команда виграла Лігу чемпіонів. Усе це, даруйте, нагадувало якийсь бенкет злодіїв...
Шкода нашу команду, боляче було дивитись на її наставника Леоніда Кучука. Вони, на жаль, не через свою провину стали заручниками обставин. Утім, в усьому треба шукати й позитив. Невдачі гартують сильних, а здобутий досвід (ігровий і психологічний) неодмінно допоможе не припускатися помилок у майбутньому.
 
Грають «Арсенал» і «Мура-05».
Фото з сайту ФК «Арсенал».