За підвищеним інтересом ЗМІ до майбутніх парламентських виборів у жовтні 2012 року практично загубилася інформація про проведення дев’ятого вересня цього року низки позачергових виборів на місцях. Так, перед закриттям сесії на канікули Верховна Рада прийняла низку постанов про проведення у 86 населених пунктах по всій України позачергових перегонів сільських, селищних та міських голів.

На думку заступника Голови Верховної Ради Миколи Томенка, за місяць можна буде прогнозувати, якою буде виборча кампанія в мажоритарних округах на парламентських виборах. Логіка таких висновків полягає в тому, повідомляє прес-служба політика, що регламент та процедура проведення виборів сільських, селищних та міських голів найближча до виборів народних депутатів у мажоритарних округах, адже в обох випадках конкретні особистості змагаються за голоси на окрузі.

На позачергових місцевих виборах обиратимуть міського голову Алупки (АРК), Южноукраїнська (Миколаївська область), Богодухова (Харківська область).

ДОСЛІВНО

Микола Томенко: 

«Проведення кампанії, організація голосування дев’ятого вересня та оголошення результатів виборів сільських, селищних та міських голів стане своєрідним сигналом та попереднім тестом для українського суспільства напередодні парламентських виборів».