«Мотор Січ» працює в три зміни. Про це під час відвідин підприємства віце-прем’єром України Сергієм Тігіпком розповів керівник заводу, народний депутат В’ячеслав Богуслаєв (Партія регіонів).

«За останні півтора року ми прийняли на роботу 4000 працівників, — заявив В. Богуслаєв. — А все тому, що маємо цілий портфель замовлень, підприємство ритмічно працює».

За словами вже Сергія Тігіпка, АТ «Мотор Січ» отримало нові стимули діяльності після надання йому пільг із податків на землю і на прибуток. «Сьогодні без податкових пільг і державного замовлення наші високотехнологічні виробництва просто не виживуть», — заявив віце-прем’єр, відповідаючи на запитання журналістів. Крім того, Сергій Тігіпко повідомив, що, попри надзвичайно важкі стартові умови діяльності уряду Миколи Азарова — 15-відсотковий дефіцит держбюджету та падіння виробництва на 22 відсотки (у 2009 році), за 2,5 року вдалося немало зробити. Найголовніше — за 14-відсоткового зростання цін середня зарплата зросла на 40 відсотків...

Гостю показали зразки продукції «Мотор Січі», а це ціла лінійка авіадвигунів — від велетенського Д-18т, який піднімає в небо знамениті Ан-225 «Мрія» і Ан-124 «Руслан», до зовсім маленьких — наче автомобільних — турбогвинтових двигунів для вертольотів. 

Розповідаючи про здобутки підприємства, народний депутат України Ярослав Сухий показав і новинки механічного цеху номер 43. Тут переважна більшість сучасних металообробних верстатів із числовим програмним керуванням — власного «моторівського» виробництва. «По-перше — це якість продукції, по-друге, такий верстат коштує ушестеро дешевше, ніж його зарубіжний аналог, і останнє — завод на такому впровадженні нової техніки зекономив митні платежі та ПДВ».

Запоріжжя.