Про це заявив учора Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час відвідання ПАТ «Бель Шостка Україна» в рамках робочої поїздки до Сумської області.

«Ми поставили задачу у високотехнологічних галузях вийти на середню заробітну плату 8 тисяч гривень. Це складне завдання. Але якщо виробництво високотехнологічне і виробляє надзвичайно якісну продукцію, має ринок збуту, то в нього і є можливості платити людям нормальну зарплату», — сказав Микола Азаров. При цьому він додав, що уряд створюватиме умови, щоб кількість високотехнологічних підприємств в Україні зростала. За його словами, держава вкладатиме кошти в розвиток інфраструктури, зокрема, в інженерну підготовку майданчиків для будівництва таких підприємств.

Крім того, глава уряду поцікавився у робітників підприємства про середньомісячну заробітну плату. Прем’єр-міністра проінформували, що середня заробітна плата становить 5 тисяч гривень.

Глава уряду також ознайомився з роботою цеху твердих сирів, оглянув склад готової продукції і фасування сиру.

Потім Микола Азаров побував на шосткинському «Казенному заводі «Імпульс».

Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів, у ході робочої поїздки Прем’єр-міністр в обласному центрі взяв участь у церемонії введення в експлуатацію житлового будинку та вручив ключі сім’ям, які беруть участь у програмі «Доступне житло».