Місцеві мешканці і туристи, які відпочивають у селищах Гаспра і Кореїз (Велика Ялта), скаржаться на перебої з водою. Її подають лише чотири години на день. «І це при тому, що водовід є, і міськводоканал може забезпечити цілодобову подачу води», — повідомила на робочій нараді про хід курортного сезону в Криму заступник міського голови Ялти Олена Юрченко.
За її словами, це пов’язано з тим, що тривалий час документи щодо держакта на землю під водоводом перебувають у республіканському кадастрі. У зв’язку з цим керівництво Ялти звернулося до прем’єр-міністра Криму із проханням посприяти у вирішенні цього питання.
Голова Республіканського комітету із земельних ресурсів АРК Олександр Чабанов, у віданні якого перебуває кадастр, погодився з тим, що проблема існує. Він пояснив, що на сьогодні питання в накладках серед сторонніх землекористувачів. Тому в земельному кадастрі не можуть видати акт постійного землекористування та ввести в експлуатацію водовід.
Однак така відповідь не влаштувала голову кримського уряду. Анатолій Могильов підкреслив, що водовід — це об’єкт соціальної інфраструктури. «Заберіть землю у всіх користувачів, хоч би хто там  був! Приватна, неприватна земля — заберіть усю одним рішенням сесії, і поставте крапку в цьому питанні. Приватникам за землю віддайте гроші, все рівно дешевше обійдеться, ніж у судах потім боротися!» — наголосив він.
Крим.