У Новосанжарській райдержадміністрації відбувся установчий форум Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». В ньому взяли участь сільські голови, на території яких впроваджується цей проект, керівники громадських організацій та районних служб, які братимуть безпосередню участь у впровадженні проекту в районі, а також «обласні» координатори.
Треба зазначити, що на Полтавщині Проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» працює ще з 2008 року. Його метою є створення передумов для довгострокового сталого соціального та економічного розвитку на місцевому рівні, досягнути чого можна лише посиленням місцевого врядування та реалізації ініціатив громад на усій території України. Пріоритетними сферами для підтримки таких громадських ініціатив є такі напрями: охорона здоров’я, енергозберігаючі заходи та водопостачання. 
Особливістю Проекту є те, що місцеві органи влади і самоврядування виступають партнерами громад і надають істотну підтримку в реалізації цих ініціатив. А умови співфінансування такі: районна, обласна влада — 75 відсотків, Проект МРГ — 20 (максимальна сума 2600 доларів еквівалентом у гривнях) та сама громадська організація — 5.
Новосанжарський район кілька разів подавав заявку на участь у цьому проекті й ось у 2012 році таки виграв конкурс. У квітні 2012 року підписано Угоду про партнерство між Програмою розвитку ООН і Новосанжарською райдержадміністрацією та районною радою. 11 сільських рад виявили бажання взяти участь у Проекті і подали свої заявки на участь у конкурсі. І нині вже визначено чотирьох переможців: Новосанжарська селищна рада, Малоперещепинська, Маячківська та Лелюхівська сільські ради. Так, у Лелюхівці замінять вікна в дитячому садочку, у Маячці — теж у дитсадку — модернізують опалювальну систему, у Малій Перещепині відремонтують водогін, а в самому райцентрі — Нових Санжарах — вуличне освітлення.
Полтавська область.