Воєнна Доктрина, прийняття закону щодо регіональних мов, а також ратифікація договору щодо зони вільної торгівлі з країнами СНД стали вагомим внеском нинішнього складу парламенту в зміцнення української державності. Про це на прес-конференції заявив народний депутат Сергій Гриневецький (Народна партія). Крім того, парламентарій повідомив, що є автором або співавтором семи законопроектів, два з яких ухвалила Верховна Рада України.

Коментуючи вірогідність фальсифікацій на майбутніх парламентських виборах, заступник голови Народної партії зауважив, що раніше в жодному законі про вибори не було так чітко виписано захист від фальсифікацій, як нині. Скажімо, за його словами, бюлетені на вибори до Верховної Ради друкують лише на державному підприємстві «Україна». Мало того, нині вони друкуються під контролем комісії, яку створено з усіх фракцій чинного парламенту. «Тобто, якщо є 37 мільйонів виборців, значить, буде 37 мільйонів бюлетенів плюс 0,5 відсотка, а не так, як раніше — невідомо, скільки було резерву», — повідомив він. 

Крім того, якщо раніше бюлетені, надруковані на державному підприємстві, надсилалися до територіальних комісій, які власноруч вписували номери дільничних комісій, то тепер номери дільничних комісій друкуються та скріплюються відповідною захисною печаткою.

Сергій Гриневецький також вважає, що лише представництво всіх регіонів у вищому законодавчому органі може збалансувати ситуацію в країні. «Я є прихильником суто мажоритарної системи... Оскільки представник від свого виборчого округу завжди орієнтуватиметься насамперед на позицію виборця, а не політичних партій», — сказав С. Гриневецький.

Підготувала Леся КІХНО.