За кошти додаткових дотацій із держскарбниці й субвенцій з обласного бюджету 
 
Верховна Рада України ухвалила закон про внесення змін до Держбюджету на 2012 рік, згідно з яким кошти із держскарбниці у сумі майже 5 млн. грн. були розподілені депутатами облради під час останньої сесії.
Зокрема, гроші спрямовано на поліпшення соціальних послуг найвразливішим верствам населення. Кошти отримують ті райони та міста обласного підпорядкування, яким центр виділив перший транш дотації за перевиконання річних розрахункових обсягів податку. Відтак голова ОДА Олександр Ледида підписав відповідне розпорядження. Велика частка фінансів піде на ремонт і реконструкцію шкіл, дитсадків, котелень, гуртожитків, інших об’єктів соціальної сфери практично у всіх адмінодиницях області.
Левову частку грошей спрямують на потреби медичної галузі. Частину використають на розв’язання ще однієї важливої проблеми — введення садочків та шкіл. Так, 500 тис. грн. цьогоріч використають на будівництво дитсадочка на 75 місць у с. Фанчикове Виноградівського, 300 тис. грн. — для будівництва загальноосвітньої школи у с. Лукове Іршавського районів. Ще 1 млн. 5 тис. грн. — на капремонт та зведення котельні Закарпатського облмуздрамтеатру.
Також за рахунок різних джерел обласного бюджету протягом серпня містам та районам облдержадміністрація спрямує субвенції на загальну суму 10,676 млн. грн.
Ужгород.