Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 4-й тур.
3 липня. «Кривбас» — «Динамо». 0:1. 7 800 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Гол: Ярмоленко, 86.
«Говерла» — «Зоря». 0:1. 6 500 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Гол: Ліпартія, 84 (п).
4 серпня. «Карпати» — «Таврія». 2:0. 5 000 глядачів. Рефері —Дмитро Жуков (Донецьк). Голи: Ксьонз, 31, Лукас, 90+5. Вилучено Даушвілі («Карпати», 47, два попередження), Мілошевича («Карпати», 49, два попередження).
5 серпня. «Ворскла» — «Чорноморець». 0:1. 5 500 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область). Гол: Бакай, 45 (п). Вилучено Громова («Ворскла», 75, два попередження).
«Металург» Зп — «Іллічівець». 0:3. 6 800 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Пуканич, 45, Кравченко, 53, Ярошенко, 90+3. Вилучено Тейку («Металург», 90+2, два попередження).
«Металург» Д — «Металіст». 2:2. 3 300 глядачів. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Голи: Барановський, 71, Траоре, 90+1 — Гав’єр, 7, 35.
«Арсенал» — «Дніпро». 1:1. 3 920 глядачів. Рефері — Козик (Мукачеве). Голи: Кобахідзе, 90+2 — Матеус, 64 (п).
Матч «Волинь» — «Шахтар» відбувся вчора і закінчився тоді, коли це число газети було вже надруковане.
У цьому турі було чимало цікавого, гостренького, з перчинкою. От вам приклад: програючи вдома дніпропетровцям, «Арсенал» урятував матч на останніх хвилинах. Ще закрученіший сценарій був у Донецьку. Багатостраждальний «Металург» продемонстрував найкращі бійцівські якості. Він відіграв ще більше, ніж «каноніри» — два м’ячі! Ця нічия з солідним суперником — заслужений здобуток підопічних Володимира П’ятенка.
А от Юрій Сьомін здивував багатьох, бо ризикнув випустити одразу трьох абсолютних дебютантів команди — Тайво, Раффаеля і Марко Рубена. Лідери команди залишилися хто в запасі, хто й до заявки на матч не потрапили. Хоча дивного тут мало, адже кияни все-таки більше думали про повторний поєдинок Ліги Європи проти «Фейєноорда».
Отож у першому таймі зіграності від динамівців годі було й чекати. Втім, і «Кривбас» не скористався ситуацією. Хоча й намагався контратакувати. Значно пожвавішала гра після перерви, коли на полі з’явилися Мілевський з Ярмоленком, а згодом — Ідейє. Саме ці виконавці під завісу матчу організували динамівцям мінімальну перемогу.
Справедливо зазначити, що і «Кривбас» виявляв активність і був ближче до успіху, ніж іменитий суперник. Та от біда — Бабатунда та Валєєв не спромоглися влучно пробити по воротах Коваля. Отоді гості й згадали, що успіху останнім часом вони добиваються виключно на останніх хвилинах поєдинків. Результативну атаку «Динамо» в центрі поля почав Ідейє, котрий зробив передачу на Мілевського. Той ефектно закинув на хід Ярмоленку, який не менш красиво забив, зігравши на випередження в повітрі...
Кримчани у Львові одразу пішли в наступ великими силами. І створили кілька нагод уже на перших хвилинах. Але Путраш влучив у стійку воріт, а Калиниченко пробив небезпечно зі штрафного, але мимо. Згодом гра почала вирівнюватись, і львів’яни, котрі грали під орудою нового наставника Ніколая Костова, забили м’яч. Худоб’яка вивели на ударну позицію, а він помітив, що ще в ліпшому місці для удару перебуває Ксьонз. І той не схибив.
На жаль, перед перервою травми зазнав Голодюк, а Даушвілі, котрий його замінив, поспішив «заробити» жовту картку. А на початку другого тайму ще раз порушив правила і залишив поле. Майже весь другий тайм господарі грали вдев’ятьох. У зв’язку з цим «Таврія» отримала чисельну перевагу і створила достатньо небезпечних моментів. Та не скористалася жодним. І коли вже йшов компенсований час, Ксьонз, котрий уже сам забив, віддав результативну передачу на Лукаса.
Грають «Арсенал» і «Дніпро» — в центрі дніпрянин Євген Коноплянка.
 
 
Новачок «Динамо» Тайє Тайво зіграв на рівні.
Фото з сайту ФК «Динамо» і Павла КУБАНОВА (спеціально для «Голосу України»).