Як відомо, ХІV звітно-виборний Конгрес Федерації футболу України відбудеться в неділю, 2 вересня, у київському Будинку футболу. Ще раніше чинний президент ФФУ Григорій Суркіс заявив, що не балотуватиметься на черговий термін. Нагадаємо, що пан Суркіс є членом виконкому УЄФА. А його ідея провести Євро-2012 в Україні і Польщі успішно перетворилася на реальність.
І от у термін, встановлений пунктом 4 статті 15 Статуту ФФУ, 30 із 49 її колективних членів висунули кандидатуру Анатолія Конькова на обрання президентом ФФУ на XІV черговому звітно-виборному Конгресі організації. Інших пропозицій щодо кандидатур у визначений термін не надходило. Також варто зазначити, що 17 липня на адресу виконкому ФФУ надійшла заява від Анатолія Конькова, якою він надав свою згоду на участь у виборах на посаду президента ФФУ.
Єдиний кандидат Коньков (19 вересня йому виповниться 63 роки) — у минулому знаменитий футболіст, півоборонець, заслужений майстер спорту, срібний призер чемпіонату Європи-72, бронзовий призер Олімпіади-76, а у складі київського «Динамо» — володар Кубка кубків і Суперкубка УЄФА 1975 року, чотириразовий чемпіон СРСР. У ролі тренера очолював національну і молодіжну збірні України, працював наставником ряду клубів: «Шахтар» (Донецьк), «Таврія» (Сімферополь), «Ворскла» (Полтава), «Сталь» (Алчевськ), «Зеніт» (Санкт-Петербург), «Нефтчі» (Баку).
Певний період Анатолій Дмитрович працював генеральним секретарем ПФЛ України. Останнє місце роботи — спортивний директор ФК «Сталь» (Алчевськ).