З вини командира батареї ракетного дивізіону ППО шестеро військовиків строкової служби могли не повернутися до своїх родин. З’явившись вранці у дивізіоні, розташованому під Новою Каховкою на Херсонщині, капітан віддав своїм солдатам наказ «знищити ворога» — гігантську тополю, що височіла на території підрозділу біля солдатської бані. Замість того, щоб проконтролювати ведення робіт чи доручити це комусь із підлеглих, офіцер спокійнісінько пішов геть. А його бійці, жоден з яких ніколи не рубав лісу, розібрали сокири та пилки й заходилися воювати з тополею. Коли вони її спиляли, 18-метрове дерево впало точнісінько на групу солдатів. При цьому 21-річний рядовий отримав перелом ключиці, а 19-літньому солдатові гілка пробила голову. Обох травмованих доправили до Одеського військового шпиталю, причому стан другого з них медики називають стабільно важким.
Вивчивши обставини інциденту, військова прокуратура Херсонського гарнізону з’ясувала: дозволу на знесення зелених насаджень екологічна інспекція частині не надавала і капітан не мав права віддавати наказ про вирубування тополі. Тому командира батареї притягнуто до кримінальної відповідальності за статтею 425 КК України (злочинна недбалість під час несення служби). Якщо суд визнає його винним, офіцеру може загрожувати три роки позбавлення волі.
«На жаль, це вже не перший випадок притягнення до кримінальної відповідальності військовослужбовців бригади протиповітряної оборони, чиї підрозділи дислоковано на Херсонщині та Миколаївщині, — коментує військовий прокурор Херсонського гарнізону Костянтин Ігнатов. — Тільки протягом кількох останніх місяців прокуратура порушила та розслідує ще дві карні справи — про дідівщину у бригаді та викрадення контрактником приватного легковика, який він розбив дорогою».