Черговий херсонський бізнесмен став жертвою шахрая, який «нагрів» його на 114 тисяч гривень. Якось підприємцеві, який займався торгівлею зерновими, на мобільний телефон подзвонив невідомий, відрекомендувався посередником фермерів з Снігурівського району Миколаївської області і запропонував купити у них партію насіння соняшника. Ціну посередник не заламував, і вони домовилися, що покупець відправить на тік у Снігурівку свої вантажівки і там же розплатиться готівкою.
Ощасливлений надзвичайно вигідною угодою, бізнесмен одразу відрядив на зазначену адресу три «КамАЗи», які власники доверху завантажили насінням, і чекали тільки оплати. Однак посередник подзвонив знову, і сказав, що виїхав у Херсон у справах і може одержати гроші за товар на місці. Учасники комерційної операції зустрілися біля магазину на Бериславському шосе, де підприємець чесно передав діловому партнерові 114 тисяч гривень, не зажадавши від нього ані розписки, ані хоча б пред’явлення паспорта. Він гірко пошкодував про це того ж дня: гроші фермерам шахрай не привіз, його мобільний телефон виявився вимкненим, а власники насіння машини з вантажем не відпустили.
Найсумніше те, що обманутий скупник соняшника навіть не може докладно описати афериста, який його обікрав, і називає звичайний набір прикмет, під які підходить ледь не кожен другий чоловік. Він згадав, щоправда, що зловмисник пересувався на синьому «Шевроле Авео», однак ця зачіпка досить умовна: не виключено, що легковик брали напрокат через підставну особу або номерні знаки на ній не були зняті з іншого автомобіля.
Співробітники міліції обласного центру просто дивуються довірливості бізнесмена, який з легкістю передав у чужі руки велику суму і навіть не вимагав жодних гарантій від її одержувача, якого він бачив уперше в житті. Але ж невідомо, як події могли обернутися, якби херсонець відчув недобре і в останній момент спробував відібрати гроші у злочинця. Так, недавно у Великоолександрівському районі Херсонщини інший такий посередник також виманив на закупівлю зерна 700 тисяч гривень у двох одеських бізнесменів і холоднокровно розстріляв їх з обрізу.
Херсон.