На Полтавщині реалізовують проект «Забезпечення профілактики передачі ВІЛ від матері до дитини та покращення перинатальних показників у вагітних з наркотичною залежністю та народжених ними дітей», який фінансує уряд Австрії. Цими днями представники партнерських організацій побували в області, ознайомилися з тим, як працює програма.

— Ми хочемо оцінити, як витрачають кошти австрійських платників податків та чи справді вони досягають тієї цільової аудиторії, яка потребує допомоги, — зазначив перший секретар Посольства Австрії в Україні Йоганнес Айгнер.

У рамках візиту відбулася зустріч Йоганнеса Айгнера, представника Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Рудігера Лахмана, керівника проектів з питань ВІЛ/СНІДу Тетяни Тарасової з головою ОДА Олександром Удовиченком та заступником голови обласної ради Володимиром Марченком.

Гості засвідчили, що цей проект згортати не планують. Навпаки — хочуть розширювати його у Полтаві. А задля того, щоб акція не завершилася після припинення фінансування австрійською стороною, її слід підтримувати з місцевого бюджету. Адже позитивні зрушення є. В області забезпечили 100-відсоткову профілактику так званої вертикальної передачі вірусу — від матері до дитини. Торік в обласному центрі жодне немовля не успадкувало небезпечний діагноз.

Полтава.