Комуністична партія буде однією з політичних сил, яка відбиратиме голоси в електорату Партії регіонів.

Таку думку під час прес-конференції висловив президент Аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор Жданов. Крім того, він зазначив: якщо ЦВК діятиме за законом, то Андрія Шевченка не зареєструють як кандидата в народні депутати. Іншої думки голова правління центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко. «Те, що А. Шевченко впродовж останніх п’яти років не проживає на території України, — дискусійне питання. Ми прекрасно розуміємо, в кого сьогодні більшість у Центрвиборчкомі. І якщо ретельно «попрацюють» із членами ЦВК, то все у нього буде добре», — підкреслив політолог.

Також експерт вважає, що перша десятка списку партії «Удар» — великий ризик для Віталія Кличка. «Якщо з такою першою десяткою В. Кличко може взяти 2—3% на заході країни, то він втратить на сході. Адже там можуть критично відреагувати як на Марію Матіос, так і на Валентина Наливайченка в списку», — зазначив він.

На думку В. Фесенка, оскільки в списку знаходиться частина людей, які були в команді екс-президента Віктора Ющенка, це означає, що вони конкуруватимуть з опозицією в певних регіонах, що зіграє на руку владі.

У свою чергу директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала підкреслив, що у жодній із сучасних політичних партій Європи співаки не висуваються на парламентських виборах. «Мені важко уявити, щоб депутат від однієї з найсильніших партій у європейській країні був другим у списку і співав на приватних вечірках», — сказав політолог. Він зазначив, що добір кандидатів з культурної сфери і спорту є невиправданим.

«Наші політичні сили не хочуть заводити в політику людей відповідних за своєю освітою і фахом», — підкреслив політолог. За його словами, внесення до списків митців і акторів — це красива обгортка, яка не потрібна розкрученим партіям.