Майже 70 шкіл Львівщини цього року можуть залишитись без першого класу. Про це повідомив заступник начальника обласного управління освіти Роман Бабій. Причому в частині навчальних закладів не буде не лише першого, а й другого класу — минулого року у 73 школах області виникла та сама проблема. За словами чиновника, йдеться переважно про сільські школи.
оЧаток на 1-й стор.
На жаль, демографічні проблеми Галичини настільки серйозні, що 125 шкіл області балансують на межі закриття — там здобувають знання по одному-два учні. Звісно, йдеться про початкові навчальні заклади у невеликих селах — довозити малюків у найближчу велику школу надто проблематично. Найбільше малокомплектних — у Жидачівському, Буському та Кам’янко-Буському районах.
Проблему нестачі учнів в області намагаються вирішити і в інший спосіб — 19 загальноосвітніх закладів Львівщини реорганізують з вищого ступеня у нижчий. У цьому разі учнів старших, а якщо є можливість, то й середніх класів довозитимуть на навчання у опорні школи. «Основною перешкодою є брак шкільних автобусів — станом на 1 червня в області не вистачало 87 транспортних засобів», — зазначив Роман Бабій. Утім, варто сподіватися, до першого вересня проблему частково вдасться вирішити — за рахунок держави буде куплено 31 автобус. Ще 6 машин планують придбати за кошти обласного бюджету.
Тим часом у Львові та інших великих містах регіону постала проблема переповненості шкіл. Загалом в області 1 вересня у перший клас піде на 800 дітей більше, ніж торік.
Львівська область.