Рада міністрів Автономної Республіки Крим підписала Меморандум про співробітництво та заяву про наміри із Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН). З боку Ради міністрів документи підписав глава виконавчої влади республіки Анатолій Могильов, з боку ПРООН — координатор системи ООН, Постійний представник ПРООН в Україні Олів’є Адам.
Як передає Головне управління інформаційної політики Ради міністрів АРК, меморандум підписано з метою сприяння сталому соціально-економічному розвитку Криму, залученню зовнішньої технічної допомоги, підвищенню рівня життя кримчан.
Документ визначає основні напрями й механізми співробітництва уряду Криму та ПРООН. Зокрема, Меморандум передбачає розвиток мережі кооперативів і малих сільгоспвиробників, сільського туризму, просування соціального підприємництва, децентралізацію надання послуг сільського водопостачання, охорони здоров’я, енергопостачання, захисту навколишнього середовища й транспортного забезпечення. Крім того, при Регіональному комітеті з економічних реформ плановано створити Координаційну раду з питань залучення інвестицій і розвитку міжнародного технічного співробітництва. Меморандум підписано терміном на 3 роки.
Як повідомив Постійний представник ПРООН в Україні Олів’є Адам, до теперішнього часу регіони Криму вже подали низку проектів для реалізації на суму 600 тис. доларів. «Я дякую голові уряду АРК Анатолію Могильову за активне співробітництво з ПРООН, Європейським Союзом», — сказав Олів’є Адам.
У свою чергу, заступник глави Ради міністрів Валерій Пальчук додав, що підписання зазначених документів є позитивним сигналом для інвесторів. «Це свідчить про те, що в Криму створено сприятливі умови для роботи інвесторів, європейських організацій. Це допомагає нам правильно формувати інвестиційну політику», — резюмував віце-прем’єр Криму.
Крим.