У складні часи української історії воїни-афганці відіграють важливу роль. Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час зустрічі із членами Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану.

За словами глави держави, афганці «були в перших лавах боротьби за правду» і під час помаранчевої революції у 2004 році, і під час Революції гідності, і нині боронять незалежність країни.

Президент нагородив 38 воїнів-афганців пам’ятними медалями «25 років виведення військ з Афганістану» за значний особистий внесок в розвиток ветеранського руху, патріотичного виховання молоді та з нагоди відзначення в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав (на знімку). «Україна нині так само потребує ваших відповідальності, сили, мужності і впевненості. 35 років ви з честю несете високий прапор звання «афганців», — наголосив Петро Порошенко, повідомляє його прес-служба.

За словами Президента, держава має приділяти більше уваги патріотичному вихованню, і в цьому питанні влада розраховує на допомогу афганців. Глава держави наголосив, що нових героїв треба виховувати на прикладі афганців. Він відзначив героїзм і мужність ветерана війни в Афганістані Олега Міхнюка, який у серпні загинув у боях на Донбасі.

 

У свою чергу голова Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану Сергій Куніцин повідомив, що в зоні антитерористичної операції загинули 74 афганці. «Сотні — поранено, тисяча — воюють», — додав він.