«Арсенал» (Україна, Київ) — «Мура-05» (Словенія, Мурська-Собота). 3:0. Голи: Мазілу, 6, Ковпак, 61, Матуку, 83.
«Арсенал»: Боровик, Леандро, Гітченко, Матуку, Польовий, Максимов, Шахов (Старгородський, 66), Адійя (Ковпак, 57), Кобахідзе (Миколюнас, 78), Шацьких, Мазілу. Тренер — Леонід Кучук.
«Мура-05»: Дракович, Майєр, Крамар, Фабіян Ципот, Янжа, Богар (Грушковняк, 90+1), Марушко, Коутер (Бузеті, 63), Єлич, Среш (Арпад, 85), Етерович. Тренер — Франк Чіфер.
Рефері — Анті Мунукка (Фінляндія).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 3 500 глядачів. 30 градусів.
Кияни виконали заплановане: перемогли, не пропустили і забили три м’ячі. І тепер можуть спокійно їхати до Словенії на повторний матч. Але треба бути пильними, сконцентрованими, у грі дисциплінованими. І без жодної самовпевненості. Одне слово, спокійно і серйозно поставитись до другої частини завдання.
Правду казав наставник «канонірів» Леонід Кучук, котрий добре вивчив суперника, який виявився досить посереднім. І «Арсенал» цілком справедливо переграв його за всіма статтями. Отож господарі без розкачки почали конструктивну роботу. Видно було, що кияни бажають забити якомога швидко. І це їм вдалося. Комбінацію вони розіграли чітко й ефектно. Адійя з правого флангу зробив точну передачу в центр карного майданчика на Мазілу. Той виграв боротьбу вгорі й упевнено вразив ціль.
Досягши бажаного, футболісти «Арсенала» обертів не збавили, а навпаки — збільшили швидкості і тиск на позиції словенців. Активний Мазілу, мов риба у воді, почувався біля воріт «Мури». Йому намагалися допомогти партнери, а найбільше — півоборонці на чолі з досвідченим Шацьких, які повністю контролювали центр поля.
Утім, у першому таймі діям «Арсенала», що мав величезну перевагу, бракувало справжньої гостроти. Значно ефективніше кияни почали діяти після відпочинку. Навіть крайні оборонці Леандро та Польовий почали активно підключатися до атаки. Відтак наступальні дії «канонірів» набули потрібної ширини. Вдруге вони домоглися успіху, задіявши правий фланг атаки. Вдалася блискавична комбінація: перший пас на фланг Максимова, простріл в один дотик Леандро і удар у порожні ворота Ковпака.
Лише після цього «Мура» прокинулася. Гості згадали, що їм вкрай необхідно забити бодай м’яч. Але хотіти і зробити — речі різні. «Арсенал» і не збирався віддавати ініціативу, а навпаки, зовсім не зменшував оберти. І в нього багато що виходило. Зрештою, підопічні Кучука відзначилися втретє. Сталося це після розіграшу кутового. Матуку головою підрізав м’яч у дальній кут.
 
 
На знімках: фрагменти матчу «Арсенал»—«Мура-05». 
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.