Футбол. Ліга Європи. Третій відбірний раунд. Перші матчі. 2 серпня.
«Тромсе» (Норвегія) — «Металург» (Україна, Донецьк). 1:1. Голи: Ондрашек, 43, Бьорк, 88 (у свої ворота).
«Тромсе»: Сальман, Норб’є, Бьорк, Коппінен, Крістіансен, Андерсен, Бендіксен, Йєнссен, Дразі (Індестад, 79), Ондрашек, Орст (Люсволль, 66). Тренер — Пер-Матіас Гегмо.
«Металург»: Бандура, Морозюк, Чечер, Воловик, Єдигарян, Прийма, Лазич, Макридіс (Нельсон, 66), Димитров, Казарян, Жуніор Мораес (Данило, 75). Тренер — Володимир П’ятенко.
Рефері — Стівен Маклін (Шотландія).
Тромсе. Стадіон «Алфгейм». 3 700 глядачів. 14 градусів.
Лише під завісу зустрічі українська команда уникла поразки. І такий результат цілком задовольняє. Головне, що «металурги» і не програли, і м’яч на полі суперника забили. Тому шанси на вихід у наступний раунд залишаються доволі реальні. Хоча суперник у донеччан далеко не простий.
Напередодні матчу П’ятенко казав, що його серйозно турбує штучне поле місцевого стадіону. Однак гості без особливих проблем до таких умов пристосувались. Як і очікувалося, «Тромсе» почав активно, прагнучи показати, хто тут господар. І протягом стартових хвилин норвежці завдали три удари по воротах «Металурга». Але серйозно втрутитися Бандурі довелося лише раз.
До середини тайму гості вирівняли ситуацію. І з’явилися моменти. Скажімо, небезпечно головою пробив Чечер після подачі з кутового Морозюка. Виручив воротар. Здавалося, що «Металургові» пощастить реалізувати перевагу, завойовану активними діями на флангах. Але гості пропустили «гол у роздягальню». Чеського легіонера господарів Ондрашека вивели сам-на-сам із Бандурою, і той ударом метрів з восьми пробив воротаря. Щоправда, за тих кілька хвилин, котрі ще залишалися, українська команда мала нагоду відігратися. Та удар Лазича метрів з двадцяти Сальман парирував.
У другому таймі «Металург» багато і гостро атакував. Хоча й норвежці не тільки оборонялися, а прагнули підловити суперника на контратаці. Час спливав і здавалося, що все так і завершиться — мінімальною перевагою «Тромсе». Але удача таки посміхнулася донецьким футболістам. За дві хвилини до закінчення основного часу Лазич потужно пробив із-за меж карного майданчика. Рикошет від Бьорка і м’яч влетів у ворота. Міг «Металург» і виграти, але небезпечний удар Казаряна парирував воротар.
На знімку: атакує Микола Морозюк (у центрі).
Фото з сайту metallurg.donetsk.ua.