Цілком ймовірно, що число туристів, які цього року відвідають Львів, перетне позначку один мільйон. Торік столицю Галичини відвідало в середньому 880 тисяч гостей, і з року в рік їх число постійно зростає. Про це заявила керівник програм аналізу та досліджень Інституту міста Мар’яна Малачівська. Річ у тім, що напередодні Інститут міста оприлюднив результати соцопитування, яке було проведено у травні. Професійні інтерв’юери опитали 400 туристів з України, Польщі, Німеччини та Росії. Саме з цих країн Львів приймає найбільше відвідувачів. Метою опитування було з’ясувати сильні та слабкі сторони Львова як туристичного міста, що хочуть бачити туристи у Львові, скільки вони витрачають коштів, а також визначитися з основними конкурентами міста. Щодо останнього, то альтернативою Львову в Україні є Київ, Кам’янець-Подільський, Чернівці та Одеса, а за кордоном — Краків та Відень.
Олег Засадний, директор департаменту «Євро-2012» Львівської міської ради зазначив, що туристична галузь нині стала провідною — тільки цього року у сфері готельного бізнесу було створено 1000 нових робочих місць. Водночас скільки людей задіяно і які кошти тут обертаються, чиновник так і не зумів сказати. За словами Олега Засадного, йдеться не лише про підприємства, які безпосередньо задіяні у туристичній галузі, як ресторани, готелі, хостели, а й їхніх суміжників, зокрема фірми, які займаються постачанням продуктів для готелів чи надають їм послуги пралень. «У будь-якому разі фірми, які пов’язані з туристичною галуззю, процвітають», — запевнив Олег Засадний.
А от що точно змогли порахувати львівські соціологи, то це витрати туристів. Здебільшого до Львова приїжджають молоді люди з середнім рівнем доходів з метою відпочинку та відвідування друзів і родичів. Протягом перебування турист залишає в середньому 308 євро, при цьому найщедрішими є німці, які витрачають тут у середньому 342 євро.