За рахунок програм, що реалізовувалися в рамках проекту Євро-2012, ми вже отримали досить великий пакет проектів, спрямованих на залучення подальших приватних інвестицій у розвиток української інфраструктури. Про це повідомив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко під час прес-конференції у Харкові.
Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи вплине в довгостроковій перспективі проведення Євро-2012 на зміну інвестиційного клімату, Юрій Мірошниченко зауважив: «Цей проект позитивно вплинув на українську економіку. Побудовано дороги, аеропорти, тобто розбудовувалася інфраструктура, а відповідно — створювалися робочі місця, відбувався попит на товари українського виробництва, наприклад, будівельні матеріали тощо».
Водночас, як передає прес-служба народного депутата, він вважає, що попит на товари вітчизняного виробництва — ефективний інструмент боротьби з кризою. За словами політика, багато з країн, які не формували попит на внутрішньому ринку, сьогодні потерпають від наслідків кризи. «Ті країни, які почали формувати внутрішній попит через державні інвестиції, в тому числі й Україна, демонструють зростання ВВП. Наша держава — одна з тих країн, яка має ці здобутки».