7—8 вересня на Співочому полі відбудеться Міжнародний чемпіонат феєрверків. Кожна з чотирьох піротехнічних команд із різних країн візьме участь у конкурсному змаганні «Танець вогню» і впродовж 20-хвилинного дійства продемонструє барвисте свято синхронно з музикою.
 
Небезпечна шаурма
Більшість МАФів, які реалізовують шаурму в Києві, виготовляють її з продуктів низької якості, повідомив заступник начальника відділу ветеринарної міліції МВС України Віктор Ващаєв. Виявлено 78 точок, котрі працювали з порушеннями. Здебільшого харчова продукція низької якості зустрічається в невеликих торговельних закладах.
 
Урни для сміття не утилізували
Напередодні святкування Дня Києва та проведення чемпіонату з футболу Євро-2012 у центрі столиці демонтовано тисячі бетонних урн для сміття, а на їх місці встановлено «противибухові» контейнери — задля безпеки киян і гостей міста. Цікаво, куди їх поділи? З’ясовується, комунальники не утилізували урни, а встановили на території зеленого господарства — у приміських зонах і столичних парках.
 
Ми таки виграли Євро!
У столицю продовжують їхати іноземні туристи. Тільки в один інфоцентр на Хрещатику приходять по 200 гостей щодня. Екскурсоводи вважають це результатом позитивної реклами Києва, яку зробили закордонні ЗМІ після чемпіонату. Досі такого напливу не було, а нині їдуть з усього світу — родинами, компаніями, — розповіла адміністратор інфоцентру Карина Красногорова.
А туристи кажуть, що вирішили познайомитися з Києвом після того, як прочитали у ЗМІ своїх країн про красу міста, його дешевизну, а передовсім — гостинних киян. «Багатьом порадили відвідати Київ друзі та фанати, які побували в столиці на Євро-2012. Тому більшість приїжджих одразу дістають із сумок папірці з назвами об’єктів культури, де слід побувати. Дуже популярний і тур у Чорнобиль, — розповідає Карина Красногорова. Чимало іноземних туристів навіть селяться там, де мешкали їхні знайомці під час Евро. Дехто — безплатно, навзамін запрошуючи до себе в гості господарів.
 
Світлофори підморгуватимуть жовто
При випадінні снігу завтовшки 3—5 см упродовж однієї години, а також під час інтенсивних снігопадів, за заявками ШЕУ та диспетчерів КП «Київпастранс» спеціалісти перемикатимуть світлофори на перехрестях вулиць у режим миготіння жовтого кольору. КП «Київтранспарксервіс» забезпечить систематичне прибирання і вивезення снігу з майданчиків для паркування. А під час очищення від снігу проїжджої частини вулиць управління Державтоінспекції ГУ МВС України у Києві надаватиме допомогу ШЕУ в тимчасовому перекритті руху транспортних засобів.
 
Концертні програми на Узвозі
Упродовж літа — щосуботи та щонеділі — на Андріївському узвозі кращі творчі самодіяльні колективи столиці представлятимуть концертні програми. Вони відбуватимуться на відкритих майданчиках — на розі Боричевого Току та Андріївського узвозу, біля галереї «Совіарт».
За повідомленнями кореспондентів «Голосу України» та інформаційних агенцій.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.