Схоже, економічна криза, під час якої багато українських банків «прогоріли» на видачі сумнівних кредитів, нічому корисному ці фінансові установи не навчила. Принаймні, у Херсоні досить велику позику «без віддачі» має всі шанси одержати навіть бомж. 

Днями у Суворівському райсуді обласного центру і судили такого бурлаку, що без зайвих зусиль обдурив одразу три банки на кілька десятків тисяч гривень!

Причому зробити це виявилося дуже просто: коли бурлака пив пиво у кафе біля міського Гідропарку, до нього підійшов невідомий доброзичливець і запропонував «трохи заробити». Для цього знадобилася лише ко-льорова фотокартка, яку спільник вклеїв у паспорт на чуже прізвище. Із цим документом «солодка парочка» обійшла кілька магазинів, які продають побутову техніку, і уклала там із представниками трьох комерційних банків договори про видачу позик під відсотки на покупку різних товарів. В одному супермаркеті підставний позичальник одержав споживчий кредит на 6 672 гривні, в іншому — на 18 744, у третьому — на 19 318 гривень. І що характерно, жоден із банківських працівників не потрудився хоча б придивитися до паспорта і його пред’явника.

Після кожної подібної «операції» компаньйони продавали куплену на позичені гроші техніку, а левову частку виторгу забирав винахідник шахрайської схеми, щораз винагороджуючи бурлаку двома сотнями гривень. Зловмисники могли залишитися безкарними, якби не загострена тяга без-хатченка до присвоєння чужого майна: він сп’яну обікрав кіоск із будівельними інструментами на Привокзальній площі, а міліція його «вирахувала» на спробі збути крадене на Центральному ринку. Бурлаку затримали, а під час слідства була встановлена і його причетність до афери з банківськими кредитами.

Злодюжку засудили до трьох з половиною років позбавлення волі й виплати більше сорока тисяч гривень постраждалим фінансовим установам. Однак про повернення грошей ці банки можуть забути: жодного майна, яке можна продати у порядку відшкодування боргу, в бомжа просто немає. А його спільника міліція не може розшукати й донині, так що свої «походи» магазинами він може повторити будь-коли і не тільки у Херсоні.