Схоже, віртуальний суд над Ю. Тимошенко найближчим часом так і не зможе стати реальним судовим процесом.
Юлія Володимирівна напередодні відмовилася брати участь у суді, сказавши, що буде битися, якщо її спробують насильно доставити в судовий зал. Не підійшла підсудній і пропозиція взяти участь у суді у віртуальному режимі — відеоконференції. Суд переніс засідання. Крім того, суддя Садовський доручив направити запити главі Апеляційного суду Харківської області та головному лікареві ЦКБ №5 про технічну можливість проведення відеоконференції. І переніс засідання на 14 серпня.
Сергій Власенко, захисник екс-прем’єра, оголосив заяву своєї підзахисної: «Заявляю про незгоду на проведення відеоконференції з моєю участю». 
У підсумку Київський районний суд Харкова ухвалив рішення про перенесення розгляду кримінальної справи у вторинному обвинуваченні колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко на 14 серпня й ухвалив зробити запит в Апеляційний суд Харківської області, де проходять його засідання, а також Центральну клінічну лікарню Укрзалізниці про технічну можливість проведення відеоконференції за участю Тимошенко.
Водночас німецькі лікарі, оглянувши напередодні лідера партії «Батьківщина», заявили, що «прописали» їй не менше восьми тижнів спокою. Про це 30 липня в Харкові заявив журналістам глава клініки «Шарите» Карл Макс Айнхопль.
«Ми звертаємося з наполегливим проханням забезпечити до 8 тижнів спокою для проведення ефективного лікування пацієнтки. Ми просимо уникати зараз нових стресових ситуацій, які могли б погіршити досягнуті результати лікування», — заявив Айнхопль.
Харків.