Правоохоронці викрили злочинну групу, яка постачала небезпечний наркотик — концентрат макової соломки. Як повідомили у відділі зв’язків з громадськістю УМВС України в області, до наркогрупи входило п’ятеро осіб: 32-річний організатор та його спільники, ролі між якими було чітко розподілено (серед них і дві жінки — 30 та 46 років). Зловмисники ввозили наркотики із сусідніх областей. Потім на Миргородщині виготовляли та розфасовували наркотичні засоби. Коли дурман був готовий, члени групи збували його на території Полтавщини.
Під час санкціонованих обшуків у помешканнях підозрюваних міліціонери виявили концентрат макової соломки на 90 тисяч гривень за цінами чорного ринку, розфасований у шприци розчин опію ацетильованого, ангідрид оцтової кислоти (засіб для його виготовлення) та різне обладнання. В оперативну розробку потрапило й п’ять легковиків, які учасники злочинного угруповання використовували для перевезення, зберігання та збуту наркотичних засобів (один із них узагалі не має державної реєстрації).
Усіма світлофорами керуватимуть з єдиного центру
У Кременчуці взялися за переведення міських світлофорів на єдиний центр управління. Як повідомили у прес-службі міської ради, нині 29 світлофорів із 48 уже вивели на пульт КП «Міськсвітло». Така централізація дозволить забезпечити їх безперебійну роботу, а відтак позитивно вплине і на стан безпеки руху. Однак для цього варто замінити на нові ще 16 старих світлофорів.
Реалізують «тваринницькі» проекти
Цього року на Полтавщині планують реалізувати 33 інвестиційні проекти, які сприятимуть розвитку тваринницької галузі. Насамперед це будуть сучасні потужні комплекси із найновішими технологіями. За словами заступника голови Полтавської облдержадміністрації Володимира Замикули, із цьогорічних проектів 16 будуть направлені на молочне скотарство, 3 — відгодівлю великої рогатої худоби, 10 — розвиток свинарства, 3 — птахівництва тощо.
З року в рік інвестиції у сільське господарство області, і зокрема тваринництва, зростають. Так, торік інвестори підтримали 19 подібних проектів, а цього року, як бачимо, їх кількість значно зросла.
Смертельний укус
У селі Запсілля Кременчуцького району люди досі шоковані тим, що трапилося: помер ще порівняно молодий 48-річний односелець. Але причина смерті й справді несподівана — укус шершня. Так, саме зустріч із цією комахою виявилася фатальною для чоловіка, який страждав на серцеву хворобу. Тож після того, як його ужалив шершень, бідолаха впав у стан анафілактичного шоку. Врятувати його не вдалося.