У неділю ввечері Івано-Франківськ накрила сильна злива з градом, що супроводжувалася потужним буревієм. Шквальний вітер ламав дерева, іноді виривав їх з корінням. Його натиску не витримала і впала брама Палацу Потоцьких, яка є пам’яткою історії та архітектури. За іронією долі не так давно після тривалих суперечок браму почали реставрувати і саме в липні обіцяли відкрити її. Досі браму закривав великий банер. Він, на думку фахівців, і «посприяв» руйнуванню, бо під час бурі зіграв роль своєрідного паруса, який, під ударами вітру, потягнув за собою аварійну конструкцію.
В одному з дворів, що на вулиці Набережна ім. Василя Стефаника, вітер з корінням вирвав величезну тополю, яка впала на дві припарковані у дворі автівки. Внаслідок падіння величезного стовбура в одній з машин сталося займання. Буревій і злива завдали чималої шкоди місту. Не витримала дренажна система, тож низку центральних вулиць затопило. У приміських селах пошкоджено дахи будинків.
Напередодні негода наробила лиха і в Рогатині. Сильний вітер, злива з градом, розміром з перепелине яйце, завдали значної шкоди лікарні, гімназії, будинку культури. Без світла залишилися чотири приміських села та частково райцентр. Дерева, що падали, обірвали лінії електропередач.
Нині місцева влада підраховує збитки, а працівники МНС ліквідовують наслідки стихії. В області оголошено штормове попередження.
Івано-Франківська область.
Фото автора.