Дворічна дівчинка отруїлася згущеним молоком, купленим у магазині. Два тижні дитина пролежала в лікарні. Лікар-гастроентеролог Тернопільської міськлікарні №2 Богдан Депутат підтверджує: молочні продукти все частіше стають причиною харчових отруєнь та інших захворювань шлунково-кишкового тракту. Якщо раніше медики застерігали не купувати молоко та продукти з нього на стихійних ринках, то, як з’ясувалося, можна опинитися на лікарняному ліжку й споживши молочну продукцію, придбану в магазинах.
Виробники, стверджують спеціалісти, найчастіше фальсифікують згущене молоко. Вміст шкідливих для організму добавок у ньому може сягати 95 відсотків. Від молока нерідко там залишається лише назва. Основною складовою такого фальсифікату є пальмова олія, яка зашлаковує людський організм, спричиняючи атеросклероз, серцево-судинні та онкологічні захворювання, ожиріння. Щоб згущенка була білішою, додають діоксид титану — Е171.
До речі, ця речовина використовується у виробництві фарб-білил, лаків, паперу, клею. Однак Україна належить до тих небагатьох країн, де ця добавка легальна й в харчовій промисловості.
Тернопільська область.