Натерпілися страху шість сотень дорослих та дітей, котрі поверталися з морських курортів України поїздом № 376 Херсон—Харків. Увечері у Високопільському районі Херсонщини 28-річний мешканець Березнеговатського району Миколаївської області смикнув стоп-кран і вискочив з першого вагону. Добігши до станції, він повідомив залізничників, що бачив у одного з сусідів по купе сумку з вибухівкою та прикріпленим до неї приладом для підриву. Від інформатора йшов стійкий перегар, але його повідомлення сприйняли всерйоз, і повідомили правоохоронців про можливий теракт.
Поїзд довелося зупинити - його відігнали на запасну колію та евакуювали пасажирів. З Херсона та Кривого Рогу до Високопілля терміново прибули одразу дві групи співробітників міліцейської вибухо-технічної служби та кінологів з собаками, спеціально навченими шукати небезпечні «сюрпризи». Вони ретельно оглянули не тільки перший вагон, а й два сусідніх, та ніяких ознак мінування не виявили. У цей час міліція привозила переляканим пасажирам воду та бутерброди, що виявилось далеко не зайвим — адже поїзд Херсон—Харків рушив з місця лише через п’ять годин, коли стояла вже глупа ніч.
Призвідника зупинки відвезли до лінійного відділу міліції на станції Херсон. Начальник ЛВМу Віталій Данник каже, що затриманий безробітний (він виявився батьком чотирьох дітей, що їхав до сестри у Нікополь після сварки з дружиною) був настільки п’яним, що знадобилося кілька годин, аби привести його до тями. Мотив свого вчинку чоловік чітко пояснити також не зміг. Тепер він компенсує залізничникам збитки, понесені через зрив графіку руху, та ще й постане перед судом за неправдиве повідомлення про вибухівку. Тож найближчими місяцями йому буде вже не до подібних «розваг».
Херсонська область.